Samaan aikaan YouTubessa: basiling

Posted on 20.7.2017

0


Vuosia sitten suosittelin japanilaista YouTube-kanavaa, jolla oli kokonaisia junamatkoja etuikkunasta taltioituina. Samoihin aikoihin löysin, tilasin ja katsoin myös muita samankaltaisia kanavia, mutta kyllästyin matkavideoihin pian ensimmäisen kirjoituksen jälkeen.

Kanavat kummittelivat syötteessäni, kunnes turhia tilauksia äskettäin raivatessani katsoin yhden Hong Kongia busseista käsin dokumentoineen basilingin videoista. Koukutuin heti uudestaan.

Basiling on jostain syystä estänyt videoidensa upottamisen, joten linkkaan pari sellaisenaan.
Video 1 | Hong Kong Bus NWFB 5224 @ 111 九龍巴士 Volvo B9 木廠街-普樂里 21:09 | 2017

Videoiden tarjoamat näkymät vieraaseen kulttuuriin ovat kuin unta; arkiset asiat näyttävät ratkaisevan piirun erilaisilta kuin kotiovesta avautuvassa maailmassa, eivätkä vastaantulijat tunnu välittävän.

Hong Kongin punavalkoiset taksit, pallopäiset palopostit ja bambuiset rakennustelineet ovat kivoja. On kivaa, että ylikulkusilloilla, työmaa-aidoilla ja bussipysäkeillä on omat prototyyppiset paikalliset muotonsa, ja että puiston kohdalla tien vieressä saattaa kulkukissan sijasta kököttää apina.

Pidän siitä, miten yritysten kyltit työntyvät rakennuksista kauas jalkakäytävän yli. Siitä, miten rääkyvän modernit lasijulkisivut vuorottelevat pölyisten, ilmastointilaitteita kasvavien kerrostalonrämien kanssa, ja miten savusumun puoliksi verhoamista vihreistä kukkuloista näkyy kaistaleita pilvenpiirtäjien välistä.

Video 2 | Hong Kong Bus CTB 445 @ 10 城巴 Volvo Olympian 北角碼頭-堅尼地城 38:19 | 2012

Kanavalla vaikuttaa olevan satunnaisesti liikennevideoita myös Shenzhenistä, Macausta, Japanista ja joistain isoista eurooppalaisista kaupungeista. Alla kiva luminen junavideo Kiotosta.

Video 3 | 叡山電鉄700系電車 7:50 | 2017