Lompakossani ei ole kondomia

Posted on 22.1.2017

0


Olen kuullut ja todennut joidenkin ikäisteni ja kaltaisteni sinkkumiesten kantavan lompakossaan kondomia. ”Kaiken varalta”, kuin nurkan takaa saattaisi äkillisen päänsäryn sijasta ilmaantua seksiä.

En ymmärrä, enkä ole koskaan ymmärtänyt.

Myönnettäköön, että en ole liiaksi ulospäin suuntautunut. Omaan elämääni varakondomia suhteuttaessa tuntuu ihan hassulta ja tyhmältä, että missään tilanteessa tarvitsisin mokomaa.

Oletetaan kuitenkin, että kondomitaskut käyvät jännittävissä paikoissa ja tapaavat jännittäviä ihmisiä.

Seuraavaksi myönnän olevani neitsyt ja tiedoton siitä, mitä seksi lopulta on. Tiedän kuitenkin, että osa tapaamistani kondominkantajista on myös ollut neitsyitä, ja että jokaikinen lukemani ekaa kertaa koskeva tarina on kertonut siitä, miten nihkeä ja koruton toimitus kyseessä oli odotuksiin nähden ollut.

Oletetaan kuitenkin, että seksi on itseisarvo. Se ei voi minkä tahansa muun seuraavanakin päivänä hyvältä tuntuvan idean tavoin odottaa.

Vaikka olen kokematon seksaaja, todettakoon myös, että seksi voi minusta olla muutakin kuin yhdyntää – tai jos ei, ainakin läheisyys voi olla muutakin kuin seksiä. Tuntuu hassulta, että yllättävä tilanne olisi pilalla, jos siitä ehkäisyn puutteen vuoksi jäisi yhdyntä pois.

Oletetaan kuitenkin, että yhdyntä on läheisyydessä ensiarvoisen tärkeää.

Laitoin kerran lompakkooni pienen yksittäispakatun kosteuspyyhkeen, jolla voi puhdistaa kädet. Yritin käyttää pyyhkeen viikkoa myöhemmin, mutta se oli kuiva ja hyödytön. Pakkaus oli ilmeisesti puhjennut.

Oletetaan kuitenkin, että kondomipakkaukset sen sijaan kestävät hankausrasitusta, tai että lompakkokondomi vaihdetaan säännöllisin väliajoin.

Pointti tulee varmaan selväksi: oletukset karttuvat.

korstoKun viimeksi sain tietää kaverin kantavan kondomia aina mukanaan ja toin esiin ymmärtämättömyyteni tapaa kohtaan, sain tylyn tuomion: Olin ”konservatiivinen”. Selvitimme asian heti, ja erimielisyys oli enimmäkseen semanttinen, mutta tulin arviosta ensin vihaiseksi – ihan kuin olisin kondomeja lompakoissa oudoksuessani allekirjoittanut mielipiteen esiaviollista seksiä vastaan.

Ehkä puhun elitistin suulla. Tuskin oma välinpitämättömyyteni yhdyntään on yhtään enemmän oikein kuin sellaista arvomaailmaa kantavan, jonka elämään aina mukana kulkeva kondomi sopii.

Tunnen kuitenkin myös tarvitsevani paremman selityksen kuin ”kaiken varalta” ottaakseni lompakkokondomit vakavasti. Ymmärtääkseni, miksi toiset neitsyet moisia harrastavat.

Valista minua, kondominkantaja! Keskustellaan arvoista. Kuuntelen.

Ai niin. Muista myös, että kondomeissa on parasta ennen -merkintä.