Kurablogi 6 vuotta

Posted on 10.9.2016

0


Aloitin blogikirjoittamisen kuusi vuotta sitten.

Alussa olin sitä mieltä, että on parempi kirjoittaa osaamisen mukaan huonosti kuin olla kirjoittamatta mitään. Puhuin arvojen välillä tasapainoilusta – että on peloista ja puutteista huolimatta ilmaistava itseään, jotta ei luhistu ajatustensa alle.

Kyseessä on minusta vieläkin hyödyllinen muistutus toisten tuottaman tekstin myötätunnolla tulkitsemisen puolesta. Oman kirjoittamiseni osalta asenteeni on viime aikoina kuitenkin hieman muuttunut: en enää osaa antaa arvoa puolivalmiiden ajatusten julkistamiselle.

Vaikka olen saanut viime vuosina vapaaehtoisen kirjoittamisen saralla valmista aikaan vain vähän, olen tästä vähästä enimmäkseen ylpeä. Olen saanut maistaa tunnetta, joka syntyy pitkään haudutetun ajatuksen kypsyessä tekstiksi, joka edes omasta mielestäni vastaa ajatteluani ja arvojani.

Kun aiemmin tein laadun suhteen kompromissin, nyt tingin ajasta muotoillessani tekstiä kuin tekstiä passiivisesti vuodenkin päivät. Aina tingitään jostain.

Tuntuu, että haluan nykyään ottaa ulkomaailmasta palan ja tehdä siitä omannäköiseni tuotteen. Aiemmin halusin ehkä enemmän yskiä sisältäni pois palan, joka yskimättömänä ahdisti.

Onko minusta tullut epäaito?

Ehkä seuraavat kuusi vuotta näyttävät.

Liikenne

26 244 sivunlatauksesta 10 054 on etusivun tai arkiston avauksia. Siispä 118 blogauksesta on jokaista katsottu keskimäärin 137 kertaa.

Alkuaikoina tekemiäni Pirkka-vertailuja luetaan vieläkin Kurablogissa eniten, keskimäärin 90 kertaa kutakin kuluneen vuoden aikana. Myös muut ruokia ja juomia koskevat aiheet saavat satunnaisosumia jatkuvasti – ilmeisesti ihmiset googlaavat syötävää usein.

Kivoja hakukoneosumia

  • muronysli
  • jouluruno kruunaa joulukortin keskustelut
  • kaalit
  • hedelmä aakkoset maut päärynä appelsiini
  • wii sylkee levyn ulos
  • muovinen lelu veturi 79-luku
Posted in: Bloginpito