Resepti: Leipäjuusto mikrossa

Posted on 26.5.2014

1


Leipäjuusto on graavilohta ja täysjyväruisleipää lukuun ottamatta ainoa selkeä pohjoisten kulttuurien väripilkku ruokavaliossani. Välitän leipäjuustosta kuitenkin vain tietyllä tavalla lämmitettynä, mikä on osoittautunut monen oman sukupolveni edustajan mielestä erikoiseksi.

Monitulkintaisesta otsikosta huolimatta ”reseptillä” ei valmisteta kotileipäjuustoa, vaan selitän alla omin sanoin ja kuvin kaupan leipäjuuston käsittelyn siten kuin se on perheessäni aina tehty. Internetistä löytyy kiinnostuneelle monia muitakin nykyisiä ja historiallisia tapoja syödä leipäjuustoa lämpimänä.

lalli_1

Leipäjuusto mikrossa

Välineet

    Mikroaaltouuni
    Syvä lautanen

Ainesosat

    Leipäjuustoa
    Maitoa

Valmistus

1. Kuutioi leipäjuusto.

lalli_2

2. Kaada joukkoon kerros maitoa niin, ettei juusto peity näkyvistä.

lalli_3

3. Kuumenna korkealla teholla pari minuuttia tai kunnes leipäjuusto on silminnähden muuttanut muotoaan. Rakenne ja maku ovat tarkoitetun kaltaisia, kun palat ovat osittain sulautuneet takaisin yhteen. Käytä tarpeeksi korkeareunaista astiaa, jotta maito ei kuumetessaan läiky mikroon.

lalli_4

4. Kaada maito varovasti pois, tai nosta juusto erillisille tarjoilulautasille.

lalli_5

5. Syö mahdollisimman pian sellaisenaan tai makean kanssa.

lalli_6

Posted in: Reseptit, Ruoka