Keskiviikon kurat XVII

Posted on 21.8.2013

0


Moikka :D Aivan ensiksi minä haluaisin pahoitella teille kaikille siitä että, en ole pitkään aikaan taas kirjoittanut – kiirettä pukkaa niin vimmatusti eikä blogaamis harrastukselle siis tahdo aina löytyä aikaa. Onkin siis jo korkea aika ottaa näppäimistö käteen ja päästää luovuus valloilleen. Ehkä se nyt sitten taas tästä lähtee ! Kurablogin tämän kertaisen kura arvostelun testi kohteeksi valikoitui vakio-kasvo, joonas464:n, ehdotuksella Vantaan Vaaralan ja Helsingin Suurmetsän tienoilla sijaitsevan uimarannoin varustetun lammikko rykelmän jossa muistan rakentaneeni hiekka linnoja pikku poikana, kura.

kurat2

Joku onkin jo ystävällisesti jättänyt vähän evästä matkamiehelle ;)

kurat4

”Välipalan” (jonka siis varmasti söin) jälkeen, onkin hyvä nostaa kissa pöydälle, eli siis:

kurat1

Kun tunnustelet kuraa on se notkeaa ja painavaa, se kura tuntuu hyvin tasa-laatuiselta moniin muihin pää kaupunki seudun pinta vesiin ja pohja hiekkoihin verrattuna. Hyvin keltainen, hienojakoinen, vain yhdelle puolelle lammikkoa rajoittuva, mutta siellä sitäkin suuremmalla konsentraatiolla esiintyvä, hiekka oli toden näköisesti erikseen jostakin harjusta tänne järven rannalle tuotu. Hieman odotuksiani enemmän keltaista, on lähi tarkastelulla myös vesi. Kura omaa havupuisen, ja, kenties hieman ikävästi, kissan hiekkaisen tuoksu aromin, minkä erottaa vasta kotona, jossa ei muita haju aistin ärsyttäjiä tällä hetkellä ole olemassa, ainakaan yhtä pahoja, luonnollisesti.

kurat5

Kieltä sametin pehmeästi hyväilevässä kivi-karike-seoksessa löytyy vivahdus: talkkunaa. Maku muistuttaa paljon Veräjämäen Pikkukosken uima rantaa (KK VIII) mutta en osaa arvailla mikä se on mikä yhdistää maa ainesta näissä kahdessa paikassa. Hyvä ja raikas perus kura arkeen. Ei herkutteluun tai juusto pöytään. Arvosana 4/5.

Ehdotuksia rannoista ja lätäköistä kuten myös risuja ja ruusuja blogista voi, tuttuun tapaan, jättää alla olevaan kommentti moduuliin. Näihin kuviin, näihin tunnelmiin, ja blogailemisiin, rakkaat lukijat! Kunhan nyt vaan saisi sitä aktiivisuutta lisättyä.

Posted in: Bloginpito