Sauruspallo

Posted on 1.5.2012

0


Keskellä alhaalla tyhjä tila jostain syystä pöydän alle hakeutuneelle kädelleni.

2012

Tämä alun perin tikussa ollut vappupallo on oikeastaan aika kehno. Halpa muovipuikko putosi kuukauden sisällä pois jättäen sitomakohdan alastomaksi, jalasta on lähtenyt väripintaa eivätkä sauruksen puolikkaat edes sovi saumasta toisiinsa. Huomionarvoiseksi pallon tosin tekee vasta se, että se täyttää ensi vuonna 15. Mikä dinosaurus, hah HAH! Anteeksi.

Onpa tyttömäinen delfiinipallo. Ja paljon roskaa.

1998

Viime vuosituhannen puolella paremmasta ymmärtämättömälle, itsekkäälle lapselle todennäköisesti yksinhuoltajan viimeisillä varoilla ruokakaupan edestä ostettu pallo on näihin päiviin selvinneenä yllättävän kestävä. Muistan kuinka jo kymmenen vuotta sitten sauruksen ikää arvuuteltaessa tuntui uskomattomalta, että se oli edes yli vuoden vanha, saati neljä. Ainakin markkinanäkökulmasta kestävyys – hassua kyllä – on pallon suurin puute, sillä talouteemme ei taidettu koskaan enää ostaa tällaisia pikkupalloja, kun vanhakin vielä eli.

Niinpä niin, naamaan voi ajan myötä kasvaa omituista nukkaa ja näkö saattaa mennä videopeleistä pilalle, mutta jotkin asiat eivät koskaan muutu – esimerkiksi silmäpussit, siipeily ja sauruspallo.

Posted in: Kevät, Lapsuus, Lelut