Kotitekoisia pullbloxeja

Posted on 22.2.2012

2


Olen ollut yhteiskunnalle hyödyksi ja tehnyt kenttiä 3DS:n kivaan ja värikkääseen Pullblox-peliin. Jos omistaa Pullbloxin, voi oheisten QR-koodien avulla skannata haluamansa kentät pelattaviksi.

Omien pullbloxien tekemisen selkeimpänä ongelmana on se, miten vaikeaa on tehdä samaan aikaan hyvän näköinen ja pelillisesti mielekäs taso: Usein töhertämäänsä kuvaa tai kopioimaansa retropelihahmoa täytyy jotenkin kompromisoida saadakseen kentästä haastavamman tai ylipäätään toimivan. Pikku rukkailukaan ei aina oikein riitä, sillä kovasta yrityksestä huolimatta kentät ovat toisinaan lähinnä huipulle hyppimistä ja melko kaukana ongelmanratkaisusta. Pelin kunniaksi tosin todettakoon, että pelkkä kiipeily ja puuhastelukin on ihan hauskaa.

Inspiraatio kenttiin kumpusi sisäpiirivitseistä, picross-kliseistä sekä videopeleistä, joten kenttien aiheet ja kieli vaihtelevat sen mukaisesti.

Pieniä tasoja

Pullblox Studio ja sen myötä koodienlukuominaisuus aukeaa pelaajan läpäistyä ensimmäiset 18 tasoa. Jotkin allaolevat kentät ovat tosin melko paljon vaikeampia kuin alun valmiskentät.

Pieniä tasoja laitteilla

Laitteita sisältäviä kenttiä voi pelata läpäistyään pullbloxin #73. Näiden pitäisi olla aika helppoja.

Isoja tasoja

Isompaa pelialuetta käyttäviä tasoja voi pelata läpäistyään pullbloxin #109.

Pullblox-kenttien jakaminen netin välityksellä on onneksi ilmiömäisen helppoa verrattuna esimerkiksi WarioWare-mikropeleihin, joita lähinnä muodon vuoksi myös tarjoilin.

Avainsanat: ,