Heijastinnauhat

Posted on 20.2.2012

3


Vaikutan todennäköisesti koko viime tekstin ja tämänkertaisen otsikon perusteella varsinaiselta neliöltä, mutta en kuitenkaan todellakaan aio saarnata heijastimien käytöstä. Halusin vain itse heijastinnauhoja – en killuttimia tai liivejä – mutta sellaisten löytäminen tavarataloista, vaate- tai päivittäistavarakaupoista tai ihan mistä tahansa minne saattaisin arkipäivänä eksyä tuntui olevan mahdoton tehtävä, joten vihdoin nauhoja käsiini saatuani ajattelin olevan parempi blogata asiasta.

Seuraavaksi voisin ehkä hankkia talvikäyttöön tarkoitetut kengät.Kävin vuodenvaihteessa tosiaan kaikki keksimäni liikkeet läpi löytämättä etsimääni ja googlettaakaan en ilmeisesti osannut oikeilla hakusanoilla, kun yksikään kauppa ei ilmoittautunut. Biltemassa osui kuitenkin pyykkitelineenhakureissulla kassan tärppihyllystä vahingossa silmiin jälkikäteen myös netistä kaivamani paketti, joka sisälsi saman tien kaksi kestävän ja kätevän oloista tarrakiinnitteistä nauhaa, jotka nyt koristavat ja kuristavat ranteitani.

En itse asiassa vain riimittele puhuessani koristamisesta ja kuristamisesta, sillä nauhojen käyttö on samankaltainen kokemus kuin silmälasien pitäminen – ensin tarpeesta huolimatta vieroksuin, nyttemmin en luopuisi niistä. Samalla tavalla kuin lasit painavat turvallisesti nenälläni ja näkyvät sivusilmällä koko ajan, puristavat rannekkeet juuri sopivasti muistuttaakseen olemassaolostaan ja lisäksi kerrostavat takkini hihoja hauskasti.

Joka tapauksessa, heijastinnauhoja etsiessä kannattaa suunnata Biltemaan tai johonkin muuhun työ- ja suojavaatteita myyvään liikkeeseen. Itse en osannut. Myös äidin hakema uusi kerrospyykkiteline edellisen ikivanhan ruostuneen tilalle oli yllättävän hankala löytää, joten kolmikerroksista pyykkitelinettä etsiessä kannattaa myös horjua Biltemaan.