Muromysli

Posted on 6.2.2012

3


Parasta mitä minulle sattui vuonna 2011? Muromysli. Nimensä mukaisesti se on mysliä ja muroja samassa paketissa. Sekoitukseen kuulunee myös liima, sillä monissa paketeissa riisimurot, kaurahiutaleet ja sattumat ovat takertuneet toisiinsa lusikkaan sopiviksi könteiksi, enkä osaa päättää, onko se olevinaan murojen vai myslin ominaisuuksia. Rouskuvuus yhdistettynä kaikkiin myslin kivoihin hiutaleisiin, murojen makeuteen sekä vaihteleviin hedelmiin ja pähkinöihin luo joka tapauksessa miellyttävän kokonaisuuden, johon myönnän jääneeni vähän koukkuun.

Jostain markkinointijekkusyystä kaikilla Lidlin omilla tuotteilla on joku oma teennäinen tuotemerkkinsä. Master Crumble on geneerisine logoineen tästä malliesimerkki.Pirkan muromysleistä suosittelen erityisesti kuvassa pystyssä seisovia paketteja, joista toisessa on mansikoiden lisäksi jogurttipaloja ja toisessa rusinoita ja pähkinöitä.

Pirkan lisäksi olen toistaiseksi kokeillut vain Lidlin rouskeita, jotka sisältävät reilummin ja isompia sattumia. Kaikki paitsi hinta tuntuu itse asiassa olevan isokokoisempaa – tämä pätee myös pakkaukseen, sillä niin laatikon kuin pussinkin tilavuudesta on neljännes ilmaa. Kahdesta vaihtoehdosta pidin itse enemmän hedelmäversiosta, vaikka en osaa sanoa, mitä suklaa-pähkinä tekee väärinkään. Molemmat keikkuvat välipalaksi sopivan makean ja liian makean rajalla.

"Mua on kusetettu"Hollannissa valmistetuissa pirkkamuromysleissä on ikävä kyllä ainesosien joukossa palmuöljyä, enkä tiedä, tulisiko minun syödä mömmöä puhtaalla omallatunnolla. En oikeastaan tiedä paljoa muutakaan. Lidlin pakkauksissa puhutaan ”kasviöljystä”, joka viitannee sekin samaan tököttiin.

Pirkan samankokoisten pakettien paino vaihtelee 500 ja 800 gramman välillä, mutta kaikki laadut maksavoivat lähikaupassa 2,95€, joten kilohinta pomppii vajaan neljän ja kuuden euron tietämillä. Lidlin muromyslit taas ovat 600 gramman paketeissa 1,79 euron hinnalla melko tarkalleen kolme euroa kilolta. Pirkan yksinkertainen hintapolitiikka sekoittaa rutinoituneen kauppareissulaisen päätä, mutta ehkä kilohintaa ei kannata aina katsoa niin tarkkaan, sillä nykypäivänä tuskin on olennaista lisätä ruokailulla omaa massaansa mahdollisimman hyvällä hintasuhteella – kuivatut marjat maksavat ja sisältävät varmasti jotain, vaikka eivät juuri mitään painakaan.

Keittiötasoilla tulee todennäköisesti jatkossa lojumaan Lidlin edullisten ja miellyttävän karkeiden muromyslien lisäksi ainakin Pirkan Jogurtti-mansikkaa. Ajattelin tosin jossain vaiheessa käydä eri kaupoissa tähystämässä muunkin merkkistä herkkua, joten kuka tietää mitä vielä tapahtuukaan! Elän vaarallista elämää.

Leukoja kolottaa.
Maitoa ei kannata lisätä paljoa. Muuten muromysli puuroutuu.

Posted in: Pirkka, Ruoka, Vertailut