Alarivin irtokarkit

Posted on 30.11.2011

0


Joitakin suosimiani irtokarkkilaatuja.

Toisinaan näkee huonokäytöksisen lapsen lääpimässä irtokarkkihyllyn alariviä pleksin väärältä puolelta. Ihmekös tosin tuo, sillä olen nähnyt myös huonokäytöksisen vanhemman hiljentävän huonokäytöksisen lapsensa nappaamalla paljaalla kädellään laatikosta tälle karkin.

Useimmiten käpälöinti kuitenkin rajoittuu aivan pienten lasten ulottuvilla olevaan alimpaan riviin, jossa jonkinlaisena Murphyn lain ilmentymänä parhaat karkit tuntuvat aina olevan. Koskettelua todistamaan päässeenä en aikaisemmin yksinkertaisesti ollut kiinnostunut alarivistä, mutta eräällä reissulla pohjan suklaakonvehdit kutsuivat minua niin voimakkaasti, että kaupassakäyntitilanteeni automaattisuus rikkoutui ja yllätin itseni ratkaisemalla ongelman noin neljässä sekunnissa: Ronkkimalla karkkikasan takaseinää putoaa kauhaan namuja, joihin ei varmasti ole yksikään asiakas koskenut.

Tietenkin, jos kaikki tekisivät näin, kuivuisivat esille valuneet makeiset päivien saatossa vielä nykyistäkin pahemmin. Otinkauhaan sattuva kuola tai muut satunnaistekijät saattavat myös nollata tempulla saavutetun hygieniaedun.

Irtokarkkihyllyjen innovaatiot tuntuvat liittyvän mahdollisimman hyvältä näyttämiseen ja helppokäyttöisyyteen, eikä jokseenkin epähygieenistä peruskonseptia sitten koko ilmiön synnyn ole ilmeisesti juuri paranneltu. Vaikka tuntuu toivottomalta yrittää keksiä yhtä pieneen tilaan mahtuva ja eri karkkilaatuihin nähden yleispätevä systeemi kuin nykyiset laarit, edes jonkinlaista suojapleksiä alakerrokselle voisi kehitellä – maksukykyisen asiakkaan tielle se ei tulisi.

Posted in: Karkit, Vinkit