Merkkipäivät

Posted on 30.10.2011

1


Täytän taas vuosia.

Minusta kaikenlaisten syntymä- ja nimipäivien säännöllinen vietto on tavallaan ikävää. Pidän tietysti herkuista ja tiettyyn pisteeseen asti huomiosta, mutta en voi olla ajattelematta, että olisi mukavampi juhlia kun siltä tuntuu eikä silloin, kun kalenteri käskee. Kaipa on helpompaa pitää mikä tahansa tilaisuus, kun ajankohdasta ei tarvitse kiistellä, vaan hauskanpitoa ja muistelua varten tarkoitetusta hetkestäkin saa yllättävän helposti stressaavan suorituksen.

Esimerkiksi pian olevana isänpäivänä isät saattavat tuntea erinäisiä negatiivisia tunteita, jos koko muuna vuonna ei kuule isyydestään mitään positiivista ja yhtäkkiä asialle varattuna päivänä ylisanoja ja onnitteluja ropisee joka suunnalta. Jos olisin jonkinlaisessa kontaktissa jonkinlaiseen isään, antaisin varsinaiset lahjat ja kehut varmaan minä tahansa muuna hetkenä vuodesta kuin isänpäivänä. Ajatuksenahan on muistaa isää eikä noudattaa aikataulua, joten vaikutuksen luulisi olevan kaikin puolin parempi ja aidompi.

Olen myös huomannut, että ellei päivänsankarille annettu lahja ole muiden tasolla, saatetaan antajaa katsoa pahasti, vaikka spontaanisti annettuna voitaisiin saman paketin perusteella tätä pitää anteliaana. Merkkipäivät eivät ainakaan ole mitään logiikan juhlaa, HA HA! Anteeksi.

Synttäreihini palatakseni, on toisaalta sydäntä lämmittävää tietää saavansa joka lokakuun toiseksiviimeisenä päivänä aina edellisvuotta läskimpi sisäpiirivitsikakku.

OnnEA

Posted in: Ihmiset, Ilmiöt, Kakut, Minä