God morgon

Posted on 15.8.2011

0


En näemmä osaa ottaa kuvaa mehurivistä mehun laadusta riippumatta.

Kokeilin tänä kesänä joitakin houkuttelevan näköisiä kylmästä myytäviä mehuja ja löysin niiden joukosta itselleni uuden vakiomerkin: God morgon -mehut ovat sekä todella hedelmälihaisia että siedettävän hintaisia. Tuotesarjassa on enemmänkin mehuja kuin ylempänä kuvatut viisi, mutta muita en ole toistaiseksi kokeillut.
Kokeilin raikastaa mehupurkkia suihkepullolla mainostyyliin.
Joukon suosikkini ovat sakea ja mieto omena sekä Florida, joka on keskivertoa appelsiinimehua paljon makeampaa. Verigreippi-appelsiini on suuhuni hieman turhan kirpeää, vaikka kompensoikin harvinaisemmalla maullaan. Tavallinen appelsiini ja trooppinen sekoitus taas ovat niin perinteisiä keltaisia mehuja etten edes runsaasta hedelmälihasta huolimatta jaksa niitä.

Huomasin voivani juoda korkeintaan kaksi lasillista mitä tahansa mehuista kerrallaan voimatta jokseenkin huonosti. Ehkä litraan mehua tosiaan on käytetty kaksi kiloa hedelmiä – jos söisin kerralla niin paljon hedelmää kuin kolmesta lasillisesta kertyisi, tulisin varmasti huonovointiseksi. Ilmiö on joka tapauksessa uusi sellaiselle, joka on tottunut juomaan suurimmaksi osaksi vedestä valmistetut mehupurkillisensa yhdessä illassa.

Jos kuvassa ei muuten ole mitään mielenkiintoista, tekee mieli kallistaa kameraa.

Näin jälkikäteen suorastaan naurattaa miten epäaidon ja kummallisen aterian sain aikaiseksi päättäessäni ottaa mehulasista kuvan osana tasapainoisen ihmisen tasapainoista aamiaista. Sinänsä ei ole ollenkaan epätavallista minulle syödä aamulla ruisleipää, munia tai tomaatteja, mutta pyrkimyksenä ollut aamiaisklisee ei toteudu: On kuin joku joka ei koskaan ole nähnyt aamiaista olisi valmistanut kuvan aterian.

Se tasapainoisuutta rikkova seikka ei välity, että vaikka kuvan ottamishetkellä olikin aamu, olin vasta menossa nukkumaan. Ei kannata ymmärtää väärin: En leveile kaoottisuudellani, vaan yritän avata tilanteessa näkemääni huumoria.

Ei kai taaskaan muuta. Juokaa mehua.

Posted in: Juomat, Ruoka