Aloitusmiit

Posted on 24.7.2011

0


Nintendon Mii-virtuaaliavatarsysteemissä on ainakin yksi virhe: Jos haluaa luoda hahmon tyhjästä, ruudulle ei suinkaan ilmesty tyhjiä kasvoja, vaan aina sama iänikuinen pärstä. Koska yllättävän iso osa aktiivisista Wiin käyttäjistä tuntuu tyytyvän Miihin, jotka hädin tuskin eroavat tästä pohjasta, on pienten ikävystyneiden piirieni kieleen vakiintunut naaman selkeitä variaatioita kuvaava käsite aloitusmii.

Mii ei ole aloitusmii vain siksi, että sillä on sama pään muoto, silmät, nenä ja kulmakarvat kuin aloituskasvoissa – osasista on hyvin saatettu joitain vaihtaakin. Kyse on ennemminkin siitä, että On monta tyyliä tehdä Luigi, mutta vain yksi pistää erityisesti silmään (jos luulet sen olevan tuo oranssihousuinen, olet osa ongelmaa)vaikka melkein kaiken muotoa ja väriä muutettaisiin, ovat kasvonpiirteet yhä samat, jos eri osasten kokoa ja sijaintia toisiinsa nähden ei muuteta. Lopputuloksena olemassa on loputtomien persoonallisten karikatyyrien sijasta loputon kasa mitä erivärisimpiä ja mitä erilaisimmilla hiustyyleillä ja lisävarusteilla maustettuja täysin samannäköisiä naamoja.

Näin ohimennen, Mii-hahmojen jakaminen on inhottavan vaikeaa. Posting Plazalta ei voi hakea edes nimikirjaimilla, saati kaivatun hahmon koko nimellä. Tässä tapauksessa ei kuitenkaan tarvitse selata kuin hetki ja kutsua minkä tahansa tunnistettavan Miin kaverit koolle, niin joukosta jo löytyy ainakin yksi aloitusmii.

Kuvassa näkyvistä 15 Miistä 13 on aloitusmiitä, yksi kyseenalainen aloitusmii ja yksi ilmeisen rasistinen. Hyvää työtä!Yhden löydyttyä ei tarvitse kauaa etsiä muita, sillä lähes kaikki ylemmän kuvan aloitusluigin tekijän aikaansaannokset ovat samaa rojua. Kokoelmassa on myös pari verrattaen harvinaista naispuolista aloitusmiitä.

On vaikea sanoa onko ongelmana se, ettei jakseta välittää massaan sulautuvasta lopputuloksesta vaiko se, ettei muuta osata tehdä. Dad-nimisen harmaahiuksisen hymyilevän aloitusmiin vastaan tullessa ajattelee jo koko ilmiön johtuvan pienistä lapsista, mutta jostain syystä ihan järkevät aikuisetkin osaavat yllättää ja ”tehdä” editorilla roskan, johon on lätkäisty parta leukaan ja oma nimi päälle. Ilmeisesti viidessä minuutissa hahmoa kohden on joillekuille neljä liikaa.

Koska tuskin olen ainoa maailmassa, joka on kiinnittänyt aloitusmiihin huomiota, ja koska niitä joskus ilmaantuu mitä erikoisimpiin paikkoihin, epäilen monien myös tekevän ja asettavan niitä näytille sarkastisesti. Aivan kuin niitä ei muutenkin olisi tarpeeksi.

Ehkä kaikista ikävintä jutussa on se, että Mario Kartin päätteeksi täytyy konsolin Mii-paraatista poimia kaikki sata identtistä vastapeluria yksi kerrallaan roskikseen. First world problems.

Posted in: Ilmiöt, Nintendo