Japanilainen limonadipullo

Posted on 17.4.2011

1


Jos käyttää vähän mielikuvitusta, voi pullolla nähdä kasvot. Siis muuallakin kuin mansikoissa.Sain lahjaksi japanilaisen mansikkalimupullon, jossa on metka korkkiviritelmä.

Varsinaista korkkia ei ole, vaan pullon suulla on tietynlainen suppilo, jonka suojissa lymyilee lasikuula. Paine pitää kuulan tiukasti paikoillaan aina siihen asti kunnes janoinen nuorisorakkari kiilaa sen kääreen alta paljastuvalla tarkoitukseen varatulla tapilla irti.

Luulen, ettei sen ollut tarkoitus pärskähtää tuolla tavalla.Paras on kuitenkin vielä edessä, sillä sinisen muoviosan (päinvastaiseen suuntaan kuin minkä tahansa länsimaisen kierrekorkin) irti kierrettyään saa sinettinä toimineen kauniin lasipallon kätösiinsä. Tulen kateelliseksi ajatellessani, montako himojuojille on vuosien varrella kertynyt.

Oman lasikuulan haluaville tiedoksi, että limuja myydään monien nettisivujen lisäksi ainakin helsinkiläisessä Tokyokanissa. Laajasta makuvalikoimasta on siellä ikävä kyllä tarjolla vain kolme, eivätkä nekään mansikkajuoman perusteella maistu juuri miltään. Mutta miten kiva pullo!

Posted in: Juomat