Piirsin tasoloikkia

Posted on 26.12.2010

1


Piirsin joskus hädin tuskin kouluikäisenä paperille hirveät määrät omia tasoloikkapelejä. Löysin äskettäin yhden niistä ja ajattelin jakaa siitä huolimatta, että oman lapsuuteni tuotoksella on arvoa sinänsä vain minulle. Itsellänikään ei tosin ole minkäänlaista muistikuvaa reliikin valmistusprosessista, joten se voisi yhtä hyvin olla jonkun muun tekemä.

DKC-kaivoskärryjä ja SMW2-checkpoint.Pelissä on hirveästi lainaelementtejä SNES-aikaisista Marioista ja Donkey Kongeista, joiden parissa vietin ison osan lapsuudestani. Voisin avata töherryksissä itseäni huvittaneita kohtia lähes loputtomiin, mutta en aio tehdä sitä. Uskon että ne, joita koko juttu ylipäätään kiinnostaa, huomaavat piirroksissa itsekin saman tien monia kutkuttavia yhtäläisyyksiä sekä oikeisiin videopeleihin että oman lapsuutensa projekteihin.

Saatan myöhemmin muuttaa mieltäni ja analysoida suttuja tarkemmin. Juuri nyt tuntuu, että yrittäisin vain selittää huomioitani ihmisille, jotka jo ymmärtävät.

Alla on kenttien numeroinnista päätellen kokonainen peli, joka ei ilmeisesti koskaan tullut täysin valmiiksi. Nyt tasoja katsellessa muistan hämärästi joskus seuranneeni rasvaisella pikku sormellani kenttiä pelissä, jonka ilmeisen vaihtelevat säännöt vain minä tunsin. Hyvin luultavasti myös kuiskailin itsekseni erilaisia ääniefektejä töhryillä leikkiessä.

Jos aikoo katsoa vain yhtä kuvaa, kannattaa katsoa ensimmäinen linkki. Siinä on jopa värejä. D-maailma taas on jonkinlainen tietokonemaailma, joka tuskin sen enempää suosituksia tarvitsee. Lisäksi neuvoisin katsomaan tasoa 5-C. Sen loppupuoliskossa on merkkejä, jotka näyttävät, miten tason toiminta ja ulkoasu eroavat toisistaan sekä jotain, joka näyttää itsekeksityltä tasogimmickiltä. Tai ainakin luulisin niin.

A 1-3 A 4-6

B 1-3 B 4-6

C 1-3 C 4-6

D 1-3 D 4-6

E 1-3 E 4-5

Ehkä vielä jonain päivänä teen tason 6-E ja täytän lapsuuteni.